top of page

KARANTİNA GÜNLERİ İÇİN ÖNERİLER

Koronovirüs nedeniyle hayatımızda bazı değişiklikler oldu. Değişiklikler nedeni ile ailemizle daha çok vakit geçirmeye başladık. Birliktelik aile içi dayanışmayı artırabileceği gibi çatışmayı da artırabilir. Bu durumun farkında olmak gerekir.

Uyuma-uyanma, yemek ve eğitim saatlerinde değişiklikler olabilir, zaman zaman esneklikler gösterilse bile bu rutinlerin saatlerinin belli olması, sürekli değişiklik göstermemesi önemlidir.

Birlikte aktivite yapmak kadar tek başına aktivite yapmak da gerekir. Bu nedenle birlikte vakit geçireceğiniz ve bireysel vakit geçireceğiniz zamanları planlamaya özen gösterin.

Sabah sporu- gevşeme egzersizi yapmak, kutu oyunları-evcilik oynamak, animasyon- çocuk filmleri seyretmek, yemek-pasta yapmak ve yapılan bu çalışmalarla ilgili konuşmak keyif verici ve oldukça rahatlatıcıdır.

İletişim dilimizi kuvvetlendirmek, kavga ve küsmelere açık kapı bırakmamak bu durumu önlemek için yeni stratejiler geliştirmek gerekmektedir.

Koronavirüs ile ilgili gündemi takip etmek, bu konuyla alakalı çocukları bilgilendirmek (kaç hasta iyileşti, kaç hastaya test uygulandı vb.), sorularına cevap vermek gerekmektedir ancak televizyonda sürekli bu haberlerle vakit geçirmemeye dikkat edilmelidir.

Aile bireyleri tarafından ifade edilen ya da tepkisel olarak gösterilen korku, kaygı, öfke, endişe gibi duyguların ifade edilmesine yardımcı olmaya çalışmalı üstesinden gelemeyeceğinizi düşündüğünüzde profesyonel online destek almak için harekete geçmelisiniz.

Size iyi gelen insanlar ile sık sık görüntülü iletişime geçmeli, geleceğe dair güzel planlar oluşturmalısınız.

Klinik Psk. Tuba EKER ÜNAL

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page